بيش از 7 سال از وعدههاي مديران سازمان تأمين اجتماعي مبني بر اجراي پروژه کارت هوشمند درمان و هزينههاي هنگفت در اين زمينه ميگذرد و هنوز اجرايي نشده است. حال تأمين اجتماعي راهکاري جديد به نام سيمکارت به عنوان جايگزين کارت هوشمند درمان مطرح ميکند؛ آيا اين پروژه هم تنها در حد حرف است؟
به گزارش خبرنگار
سلام لردگان،، در دي ماه سال 86 براي نخستين بار حسينعلي ضيايي، مديرعامل وقت سازمان تأمين اجتماعي از حذف دفترچههاي بيمه و استفاده از کارت هوشمند درمان خبرداد. وي عنوان کرده بود، در راستاي برطرف کردن همپوشانيها و مشکلات، پروژه صدور کارت هوشمند تأمين سلامت را به مرحله اجرا رساندهايم و پس از برطرف کردن ايرادها تا پايان سال 87با استفاده از تمامي امکانات، قصد داريم، عمليات صدور کارت هوشمند تأمين سلامت را براي تمامي بيمهشدگان اجرايي کنيم.
اما اين پروژه در تاريخي که ضيايي وعده داده بود محقق نشد و عمر مديريتش در اين سازمان پيش از يکسال و چند ماه کفاف نداد.در سال 1388 عليذبيحي سکاندار وقت بزرگترين سازمان بيمهاي کشور با حدود 38 ميليوننفر بيمه شده در حال حاضر، شد که ديدگاههاي متفاوتي نسبت به کارت هوشمند درمان داشت و عليرغم هزينههاي ميلياردي موجب توقف اين طرح شد و در مديريتهاي بعدي در اين سازمان اين کارت تنها در حد يک طرح باقي ماند تا اينکه در تيرماه امسال سيد تقينوربخش مديرعامل سازمان تأمين اجتماعي خبر از اجراي اين طرح در مراکز ملکي تأمين اجتماعي تا سه ماه آينده داد.
بر اساس گزارشهاي واصله، بيش از هفت درصد از هزينههايي که در درمان غير مستقيم صرف ميشود، مربوط به سوءاستفاده از دفترچههاي تأمين اجتماعي است، و سالانه دفترچههاي بيمه 150 ميليارد ريال هزينه براي سازمان تأمين اجتماعي دربردارد.
عمر کارت هوشمند به اجرا نرسيد
حال با پيشرفت تکنولوژي ديگر نيازي به کارتهاي هوشمند نيست،کارتهايي که 7 سال است ميگويند جايگزين دفترچه ميشود ولي نشد و ديگر نيازي هم نيست چرا که ميتوان از سيمکارت بجاي دفترچه و کارت هوشمند استفاده کرد، سيمکارتهايي که تمامي اطلاعات بيمهشدگان در آن جاي ميگيرد.
سيم کارت جايگزين کارت هوشمند نيامده
در اين باره سيد تقينوربخش، مديرعامل سازمان تأمين اجتماعي در گفت وگو با فارس اظهار داشت: با توجه به امکانات موجود در شرکت خدمات ماشيني تأمين اجتماعي و زيرساختهاي لازم از سيمکارتهاي "رايتل" بجاي دفترچه درمان استفاده ميشود.
وي ادامه داد: اين طرح بزودي در 4 بيمارستان ملکي تأمين اجتماعي به صورت پايلوت اجرايي ميشود و پس از حل مشکلات در تمامي بيمارستانها و مراکز درماني تأمين اجتماعي اجرايي ميشود.
مديرعامل سازمان تأمين اجتماعي بيان داشت: مراحل اوليه اين طرح در بيمارستانهاي ملکي تأمين اجتماعي تا پايان سال انجام ميشود.
به گزارش فارس زير ساخت لازم براي حذف دفترچهها الکترونيکي شدن پروندههاي بيمهشدگان است که بايد هر چه سريعتر انجام شود چرا که سازمان تأمين اجتماعي بيش از 15 سال در استفاده از الکترونيک عقب مانده است.
امروزه بسياري از کشورهاي دنيا به منظور ارائه خدمات مطلوب به بيماران، سرمايهگذاريهاي ريشهاي فراواني در نظام سلامت خود داشتهاند که پرونده سلامت الکترونيک بيمار ازجمله اين طرحهاست.
در نظام سلامت اين کشورها هر فرد داراي يک پرونده الکترونيکي است که در آن به تمام سوابق پزشکي بيمار اشاره شده است و بيمار با هر بار مراجعه به پزشک نياز به توضيح درباره بيماري و روند درمان خود ندارد.
مزاياي پرونده الکترونيک بيمه شدگان
بر اساس پرونده الکترونيک سلامت ديگر نياز نيست چند بار آزمايش دهيد يا براي تشخيص بيماري خود بارها به پزشکان مختلف مراجعه کنيد، داروهاي تکراري مصرف کنيد و دست آخر هم وقت و هزينهتان به هدر رفته و يک پروسه طولاني را طي کنيد تا درمان شويد.
همچنين ديگر نيازي نيست براي تهيه داروي مورد نيازتان تمام داروخانههاي شهر را زير پا بگذاريد زيرا به صورت الکترونيکي ميتوانيد از اينکه کدام داروخانه داروي مورد نظرتان را دارد، مطلع شويد. در واقع عملياتي شدن اين پروژه در نظام سلامت بسياري از کشورهاي دنيا نهتنها موجب جلوگيري از اتلاف وقت و هزينه ميشود بلکه فشارهاي رواني بيماران را نيز کاهش ميدهد.
به گزارش فارس، حال پس از آزمون خطاهاي متعدد و صرف هزينههاي بسيار از حق کارگران و بيش از 15 سال عقبماندگي ديگر وقت استفاده و بهرهبرداري از روشهاي نوين بايد برسد تا سرمايههاي بيمه شدگان بيش از اين هدر نرود.
گزارش از حسن رضايي
انتهاي پيام/
منبع : فارس